Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Een nacht vol nachtmerries

Verstijfd van angst werd ik gisteravond wakker. Flitsen van de nachtmerrie spookte nog rond in mijn hoofd, waardoor ik even mijn kat vastpakte om mijn angsten te stillen. De zombies die mij achterna zaten in mijn droom kunnen mij nu geen pijn meer doen. Morgen toch even oma een berichtje sturen om te vragen hoe het met haar gaat... Die nachtmerrie van gisteren deed mij namelijk ook geen plezier.

Geschreven door Sophia Rijsterborgh
Geschreven op: 4 jan 2021
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
23
0
Afbeelding door Artem Maltsev via Unsplash
Vreemd. Ik weet dat het niet echt is en toch... Het leek allemaal zo echt.
Wat zijn het?
Nachtmerries zijn angstaanjagende dromen die je soms badend in het zweet doen wakker worden. Deze nachtmerries kunnen veroorzaakt worden door trauma’s, door stress of zelfs als je gaat slapen op een negatieve mindset. Een tip om nachtmerries te voorkomen is dus dat je altijd gerust gaat slapen om in de zen modus te komen en dan kan meditatie een grote hulp zijn. YouTube heeft hiervoor vele kanalen die ik regelmatig gebruik om mijn rust te vinden.

Hebben nachtmerries betekenissen?
Zoals dromen hebben ook nachtmerries een betekenis. Deze betekenissen hoef je niet altijd te letterlijk te nemen, zo kan een nachtmerrie over de dood van een dierbare gaan over een nieuw begin. Andere veel voorkomende nachtmerries zijn onder andere deze:

Spinnen
Wanneer ik over spinnen droomt is dit voor mij niet zo erg, vergeleken met mijn vriend die erna waarschijnlijk zijn rust niet meer zou kunnen vinden. De betekenis van deze nachtmerrie is dat een ongewenste kracht is binnengekomen in ons leven maar het kan ook staan voor manipulatie. De betekenissen zijn voor iedere droom en nachtmerrie zeer persoonlijk en kan dus sterk verschillen.

Verdrinken
Een ergere dood kan ik mij moeilijk voorstellen, omdat je weet op dat moment in dat ijskoude water dat je tijd voorbij is en dat de kans klein is dat iemand je komt redden. De betekenis van deze droom staat ook letterlijk voor verdrinken in sommige gevallen, maar dan niet in water… maar in je emoties. Deze nachtmerrie kan je ook krijgen als je watervrees hebt of als je veel tijd en liefde in iemand steekt maar voelt dat je er niets voor terug krijgt.

Verlaten worden door je partner
Deze droom kan je heel diep schaden als je het zijn gang laat gaan. Deze nachtmerrie stamt af van de onzekerheid van een relatie maar kan ook komen van het gevoel dat je partner beter is dan jij. Jaloezie kan een gemeen beestje zijn zeker terwijl je slaapt.

De Apocalyps
Het einde van de wereld, door natuurrampen of door een invasie aliens dit zijn ook dromen die vaak voorkomen. Deze komen vooral van de angsten en onzekerheden die het leven met zich meebrengen. Eventuele examenstress of niet weten wat de morgen gaat brengen kunnen zorgen voor dit soort merkwaardige dromen.

Geesten kunnen zien
Een andere angstaanjagende nachtmerrie is een droom waarin je geesten ziet. Ik heb deze droom vaak genoeg gehad waarin ik mijn vader weer terugzie en ik hem vertel dat dit niet kan, omdat hij jammer genoeg al overleden is. Het is misschien bruut om het tegen hem te zeggen maar het is mijn onderbewuste… of is het toch mijn vader die mij in mijn dromen opzoekt? Volgens geleerden stamt deze droom uit van de angst voor het onbekende. Ook kan het zijn dat je veranderingen maar moeilijk kan accepteren en daarom deze droom hebt.

Voordelen van nachtmerries
Je zou het misschien niet denken maar nachtmerries hebben ook voordelen. Na een onderzoek zijn ze erachter gekomen dat als je vaak nachtmerries hebt, dat je een creatieveling bent die graag out-of-the-box denkt. Het kan ook verbonden zijn met gevoelige personen wat je weer inzicht geeft over jezelf. Een nachtmerrie kan er ook voor zorgen dat je weet wat je moet doen in gevaarlijke situaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een nachtmerrie waarbij je in een brandend gebouw bent. Hoe vind jij jouw uitgang? Hoe help je de mensen om je heen? En waar let jij op? Nachtmerries kunnen dus wijze lessen met zich meedragen die jij, hopelijk nooit, moet toepassen.
0
Geschreven door Sophia Rijsterborgh
Geschreven op: 4 jan 2021
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
23
0

Recente en relevant artikelen