Artikel.nl
Editorial Approved Badge

Waarom we meer moeten relaxen

Alle tijd moet nuttig worden besteed, ook de ontspanning. Ik ga een rondje lopen met iemand omdat je die weer eens Moet spreken, ik kijk een Netflix serie want die Moet je zien, ik Moet sporten, ik Moet op tijd naar bed... Maar wanneer Moet ik eens niets? Wanneer ga ik eens gewoon lekker lummelen zonder enige activiteit?

Geschreven door Danielle Koeman
Geschreven op: 22 nov 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
12
0
Afbeelding door Kelly Sikkema via Unsplash
Op dit moment valt er zoveel te regelen en te doen dat ik mezelf eigenlijk geen rust gun. Alle tijd moet nuttig worden besteed, ook de ontspanning. Ik ga een rondje lopen met iemand omdat je die weer eens Moet spreken, ik kijk een Netflix serie want die Moet je zien, ik Moet sporten, ik Moet op tijd naar bed... Maar wanneer Moet ik eens niets? Wanneer ga ik eens gewoon lekker lummelen zonder enige activiteit (lees: zonder mobiel)?

Het belang van rust voor je brein

Waar jij denkt dat je even lekker aan het ontspannen bent met je Netflix serie of je mobiel, krijg je eigenlijk alleen maar meer prikkels binnen die je hersenen weer moeten verwerken. Daarom wordt aangeraden om écht te niksen. Het zitten op een bank en voor je uitstaren is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar een wandeling in je eentje kan ook onder niksen worden verstaan gelukkig! Je hersenen krijgen rust bij dit soort momenten, wat in deze maatschappij vol prestatiedruk echt nodig is.

Hoe pak je het aan?

Een van de grootste voordelen aan lummelen vind ik de rust die het je hoofd geeft. Ik haal er het meeste uit als ik vóór en na het lummelen mijn gedachten op papier zet. Eerst alle onrust eruit op papier, zodat mijn brein al leger is. Daardoor krijg ik veel ideeën en creativiteit. Die ideeën schrijf ik erna weer op (ik ben ook een koningin in het vergeten van briljante ideeën namelijk haha). Wat ik heerlijk vind qua lummelen: lekker wegdromen met een kop thee in een lekkere stoel, een rustige wandeling waarbij ik alles van de natuur in me opneem en lekker lang tafelen. Ik doe dus wel vaak iets tijdens het lummelen, maar wel op een rustige manier en zonder haast :)
0
Geschreven door Danielle Koeman
Geschreven op: 22 nov 2020
Gepubliceerd op: 6 mei 2021
0
12
0

Recente en relevant artikelen